Soorten glas

Isolatieglas HR++:  is hoog rendement glas en isoleert beter dan enkel glas, en verbetert  uw comfort.

Bovendien bespaart u ermee op uw stookkosten, zo verdient de investering zichzelf terug. HR++ is dubbel glas met een extra coating en een Argon gasvulling. De HR++ dubbele beglazing werd speciaal ontworpen om de kou buiten en de warmte binnen te houden en u volop van het daglicht te laten genieten. HR++ isolatieglas isoleert 5 x beter dan enkel glas en 2 á 3 maal beter dan een traditionele dubbel glas. Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn.

Isolatieglas HR++ met één zijde gelaagd veiligheidsglas:  is een gelaagde beglazing. Dit glas bestaat uit twee glasbladen met een of meer folie(s) er tussen, vervolgens een spouw en dan een enkel glasblad. In de spouw bevindt zich geen lucht, maar een edelgas, wat een nog betere isolerende werking heeft. Bovendien zit er nog een coating op het glas. Deze HR coating zorgt er voor dat licht wordt doorgelaten en warmte wordt gereflecteerd. Het doorgelaten licht wordt in de (woon)kamer omgezet in warmte. De in de ruimte aanwezige warmte wordt door de HR coating vastgehouden en kan niet naar buiten verdwijnen. Dit glas heeft een zogenaamde door val beveiliging. Zo bent u beschermd wanneer u, uw kinderen of willekeurig wie tegen de ruit valt.

Mocht het glas breken, dan zal het glas niet in grove stukken los naar beneden vallen, maar in kleine gebroken stukjes aan de folie(s) blijven plakken. Vooral in situaties met glas laag bij de grond en spelende kinderen bied HR++Veiligheidsglas zekerheid dat er minder letsel ontstaat Bovendien zorgt HR++ isolatieglas met één zijde gelaagd veiligheidsglas voor een inbraak vertragende werking. Dit glas is moeilijk in te slaan en zal daardoor veiliger zijn dan standaard isolatieglas of standaard HR++ glas.

HR +++ Triple glas: hier komt binnenkort meer info…..

Veiligheidsglas: Draadglas
Draadglas is een glassoort van 6 tot 7 mm dik waarin een net van metaaldraden is verwerkt. Deze draden houden bij breuk het glas bij elkaar, zodat het niet uit elkaar valt met alle gevolgen van dien. Bij draadglas onderscheiden we engels, brute- en spiegel draadglas.

Veiligheidsglas: Gelaagd glas
Gelaagd glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie, deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsen glas en situatie waarin het glas geplaatst moet worden.

Veiligheidsglas: Hard glas
Hard glas is glas met een grotere buigbreeksterkte dan normaalglas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot de grens dat het glas weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hard glas breek ontstaan er niet de grote glasscherven die bij normaal glas zouden ontstaan, maar valt het glas in klein gruis dat minder snel verwondingen kan veroorzaken

Veiligheidsglas: Inbraakwerend hier komt binnenkort meer info…..

Geluidwerend glas: heeft uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. De beglazing bestaat uit twee ruiten van verschillende dikte en/of samenstelling en eventueel een speciale gasvulling in de spouw. Met behulp van geluidwerend glas kan aan elke situatie, waarin geluidsoverlast een rol speelt, het hoofd worden geboden. Gedacht kan worden aan: centra van grote steden, in de buurt van verkeersknooppunten, autosnelwegen, spoorwegen, vliegvelden en aanvliegroutes.

Brandwerend glas:  is een veiligheidsglas die een brandvertragende werking heeft.

Brandwerend glas is net als gelaagd glas opgebouwd uit meerdere lagen en voorzien van een op schuimende brandvertragende gel. Bij brand zet deze bij ongeveer 120º uit, waardoor een hard en ondoorschijnend scherm ontstaat. Brandwerend glas is in verschillende soorten te verkrijgen die ieder hun eigen brand vertragingstijd hebben.

Acrylaat of beter bekend als plexiglas of perspex. Acrylaat heeft als bekendste eigenschap dat het meer meegeeft dan glas en dus minder snel zal breken. Een zo goed als onbreekbare acrylaat soort is polycarbonaat in de volksmond ook wel lexaan genoemd. Acrylaat is in verschillende soorten, kleuren, diktes en afmetingen te verkrijgen.

Zonwerend glas:  is voorzien van een zonwerende coating die ervoor zorgt dat de zonnewarmte voor een deel buiten blijft. De ventilatie moet bij dit glas wel optimaal werken om de toch binnengekomen warmte te kunnen afvoeren. Zonwerend glas is te combineren met een warmte reflecterend binnenblad (Low e) om tevens warmte-isolerende eigenschappen, vergelijkbaar met die van HR glas, te verkrijgen. Zonwerend glas wordt met name toegepast op plaatsen waar grote glazen oppervlakten worden gebruikt, zoals in dak beglazingen en bij structurele beglazingen.

Zelfreinigend glas:  is een gewone ruit die voorzien is van een speciale coating aan de buitenkant. Eenmaal blootgesteld aan het daglicht zorgt de coating voor tweeledige chemische reactie waardoor al het organische vuil wordt afgebroken. Het tweede deel van het proces gebeurt wanneer regen of water op het glas valt. Aangezien het glas ‘hydrofiel’ is vormt het water geen druppeltjes, maar een gladde laag over de ruit en wordt zodoende het vuil van het glas afgespoeld. Vergeleken met conventioneel glas droogt het water ook zeer snel en zonder lelijke ‘droog vlekken’ achter te laten.

Gekleurd glas: hier komt binnenkort meer info…..

Matglas: hier komt binnenkort meer info…..

Beloopbaar glas: hier komt binnenkort meer info…..

Isolatieglas met kruiskozijnen:  is er in verschillende soorten en maten. Dit houdt in dat naast het klassiek vierkant en rechthoek met vakverdeling ook speciale vormen als rond, ovaal, driehoek enz. tot de mogelijkheid behoren. Verder is er keuze uit diverse profielmodellen die weer verkrijgbaar zijn in diverse tinten en designs. Isolatieglas met kruiskozijnen is een energiebesparend en onderhoudsarm product dat uw woning een klassiek karakter geeft. 

Glas in lood:  is sierglas dat in verschillende ontwerpen opgebouwd kan worden. De verschillende kleuren en vormen glas worden door lood verbonden tot het gewenste ontwerp. Door de vele glassoorten en technieken zijn er in het glas in lood oneindig veel mogelijkheden. Ook uw eigen ontwerp behoort tot de mogelijkheden. Tevens is het mogelijk om glas in lood tussen isolatieglas te laten plaatsen.

Figuurglas: er zijn talloze bijzondere glassoorten, die glassoorten die met een patroon uitgevoerd zijn, worden in het glas vak aangeduid met figuurglas. Figuurglas wordt vaak uit esthetisch oogpunt toegepast, maar ook kunnen deze soorten het doorzicht en/of lichtinval verminderen. Bij de fabricage van deze glassoorten wordt het gewenste patroon in het glas gedrukt door middel van twee rollen waar het glas tussen door gevoerd wordt.

Hardglazen ramen: bij dit soort ramen is het hang en sluitwerk in het glas aangebracht. Het voordeel hiervan is dat door het ontbreken van een raamwerk een onderhoudsarm product is met een vrijwel onbeperkte levensduur, tevens zal er hierdoor meer licht in huis komen. Door hardglas toe te passen wordt ook een stukje veiligheid gecreëerd. Deze ramen zijn ook in isolatieglas uit te voeren, hierbij wordt het glas voorzien van een smal kunststofprofiel om de grote voordelen van hardglazen ramen te behouden.

Welke soort glas u ook wilt, Onderhoudsbedrijf Groningen kan het u leveren.

Tel.  0630217978