Veiligheidsglas

Baas Onderhoudsbedrijf Groningen voor al uw veiligheidglas !

Veiligheidsglas wordt toegepast om ongelukken te voorkomen als gevolg van doorval en als inbraakpreventie. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagd glas en hardglas. Welke soort waar en wanneer moet worden toegepast wordt omschreven in de veiligheidsnorm NEN 3569: Veiligheidsbeglazing in gebouwen. 

Veiligheidsglas: Draadglas
Draadglas is een glassoort van 6 tot 7 mm dik waarin een net van metaaldraden is verwerkt. Deze draden houden bij breuk het glas bij elkaar, zodat het niet uit elkaar valt met alle gevolgen van dien. Bij draadglas onderscheiden we engels, brute- en spiegel draadglas.

Veiligheidsglas: Gelaagd glas
Gelaagd glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie, deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsen glas en situatie waarin het glas geplaatst moet worden.

Veiligheidsglas: Hard glas
Hard glas is glas met een grotere buigbreeksterkte dan normaalglas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot de grens dat het glas weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hard glas breek ontstaan er niet de grote glasscherven die bij normaal glas zouden ontstaan, maar valt het glas in klein gruis dat minder snel verwondingen kan veroorzaken.

Brandwerend glas
Brandwerend glas is een veiligheidsglas die een brandvertragende werking heeft. Brandwerend glas is net als gelaagd glas opgebouwd uit meerdere lagen en voorzien van een op schuimende brandvertragende gel. Bij brand zet deze bij ongeveer 120º uit, waardoor een hard en ondoorschijnend scherm ontstaat. Brandwerend glas is in verschillende soorten te verkrijgen die ieder hun eigen brand vertragingstijd hebben. 

Wat voor veiligheidsglas u ook wilt Baas Onderhoudsbedrijf Groningen kan het u leveren.

Tel.  0630217978