Onderhoudsplan

Een onderhoudsplan voor al het onderhoud in en rondom uw woning of bedrijf ?

Een onderhoudsplan voor 1, 3, 5 of 10 jaar.

Regelmatig onderhoud is van groot belang voor uw woning en bedrijf.

Kiezen voor vakkundig onderhoud van het schilderwerk is dus verstandig. Het voorkomt voortijdige veroudering en renovatie. Niet alleen levert kwaliteitsschilderwerk een flinke meerwaarde op bij de verkoop van uw woning u woont ook een stuk mooier en aangenamer. Het is ten slotte één van de duurste aankopen van uw leven, een aankoop waar u trots op bent. Als eigenwoningbezitter krijgt u altijd te maken met onderhoud aan uw woning. De kosten hiervoor lopen al snel hoog op. Uit onderzoek blijkt dat u al snel moet rekenen op bedragen tussen € 1.100,= en 1.700,= per jaar.

Door een meerjarenafspraak bent u voor jaren verzekerd van gegarandeerd onderhoud en beheerst u tevens de kosten.

De marktwaarde van een woning die in perfecte conditie verkeert, is groter dan die van een identieke woning met achterstallig onderhoud.  

Zoals het woord al aangeeft betreft een meerjaren onderhoudsplan het onderhoud dat van tevoren gepland is. Een onderhoudsplan is al het geplande onderhoud samen. Niet gepland onderhoud valt hier dus buiten. Het belangrijkste doel van een onderhoudsplan opstellen is het inzichtelijk maken van de kosten voor het toekomstig onderhoud en deze te minimaliseren.

Er zijn meerdere manieren om de kosten voor onderhoud te verlagen. 

Om ervoor te zorgen dat uw pand zijn waarde behoudt, is onderhoud aan het hele pand nodig. Het is belangrijk om het onderhoud op tijd uit te voeren. De gemeenschappelijk delen van het pand blijven dan netjes en het pand behoudt zijn waarde.  Om het onderhoud te plannen en onnodige kosten door achterstallig onderhoud te voorkomen laat u een Meerjaren Onderhoudsplan opstellen.  Uitstel van onderhoud kost u extra geld.

Doel van een Meerjaren onderhoudsplanning! Er zijn meerdere redenen te benoemen waarom men een meerjaren onderhoudsplanning maakt. De belangrijkste reden is dat onderhoud kosten met zich mee brengt. Meerjaren onderhoudsplanning wordt gezien als voorwaarde om te komen tot beheersing van deze onderhoudskosten, omdat de planning inzicht geeft in de kosten op korte en eventueel lange termijn. Hierdoor kan men het te voeren onderhoudsbeleid op de toekomstige onderhoudskosten afstemmen.

Met een gespreid onderhoudsbeleid voeren waar men niet meer voor onverwacht hoge uitgaven komt te staan. 

Wilt u een onderhoudsplan op maat?

tel.  0630217978