Ramen en kozijnen

Ramen en kozijnen het visite kaartje van uw huis of kantoorpand!

U kunt bij Baas Onderhoudsbedrijf Groningen terecht voor zowel voor losse elementen als complete ramen en kozijnen. Wij leveren ze vanzelfsprekend op maat gemaakt.

Wij maken ze en plaatsen ze voor u. Houten ramen en kozijnen geven een natuurlijker aanblik. Alle ramen en kozijnen zijn maatwerk. Ramen en kozijnen zijn er in veel verschillende uitvoeringen. De vraag is waar het raam voor gebruikt wordt, maar natuurlijk ook wat u het beste bij uw pand vindt passen.

Ramen vervangen

Nieuwe kozijnen zijn een goede investering en het verhoogd de waarde van het huis. De ramen in uw huis vormen vaak een gezichtsbepalend en karakteristiek onderdeel van uw woning. Ramen en kozijnen geven uw huis stijl en karakter van buiten en gezelligheid en sfeer van binnen. Daarbij moeten deze uiteraard duurzaam zijn en weinig onderhoud nodig hebben.

Baas Onderhoudsbedrijf Groningen werkt enkel met duurzaam hout zodat u verzekerd bent van een milieuvriendelijk product. Verantwoord en legaal ! Duurzaam hout wil zeggen dat het hout op een verantwoorde, legale manier geproduceerd is. Het hout komt uit een duurzaam beheerd bos en wordt op een verantwoorde manier geoogst, zodat alle bos functies in tact blijven. Ook spelen zaken als arbeidsomstandigheden van de bosarbeiders en de rechten van de bewoners een belangrijke rol. Duurzaam beheerde bossen kunnen langer mee, omdat de grond na het oogsten nog goed is en het hout opnieuw kan groeien.

Nieuwe ramen en kozijnen zijn een goede investering en het verhoogt de waarde van uw huis.

Isolatieglas geplaatst

Soorten ramen: Alle ramen kunnen worden uitgevoerd met inbraakwerend beslag. Stel u wilt uw ramen en kozijnen vervangen dan kunt u kiezen uit vele mogelijkheden zoals: naar binnen en buiten draaiende ramen. Draaikiep ramen, klapramen en schuiframen. Draaikiep systeem, ook wel draaival raam genoemd kent vele voordelen ten opzichte van het veel gebruikte draairaam. Zo is een draaikiep systeem tochtarmer en beter geluidsdicht. Bovendien waait de frisse lucht in kiepstand langs het plafond in plaats van via een groot gat. En denkt u eens aan het ramen lappen op grote hoogtes!

Schuiframen, worden al sinds de eerste grachtenpanden van Groningen geplaatst. Weerelementen, achterstallig onderhoud of simpelweg ouderdom eisen dat deze schuiframen vervangen worden. Echter vaak zijn de kozijnen nog wel van goede kwaliteit. Wijn kunnen u oude tochtige schuiframen vervangen door schuiframen met isolatieglas en wanneer gewenst met behoud van het bestaande kozijn. Schuiframen zijn zowel horizontaal als verticaal leverbaar. Als ze horizontaal schuiven zijn het hefschuif ramen, als ze verticaal schuiven wordt dit gemaakt met veren afgestemd op het raamgewicht.

Tuimelraam brengt veel voordelen met zich mee. Voor het schoonmaken van ramen hoeft de vensterbank niet leeg geruimd te worden. De vloer wordt niet nat en dure externe onderhoudssystemen zijn overbodig. Tuimelramen, een raamconstructie waarbij de scharnieren in beide stijlen aangebracht zijn waardoor het bovenste gedeelte van het raam naar binnen draait en het onderste gedeelte naar buiten.

Draaivalraam, dit raam is zeer populair en staat ook bekend als kiepkantelraam. Het raam draait in zijn geheel naar binnen en zoals de naam al zegt kunt u dit raam draaien en op valstand zetten. Valraam, het valraam valt naar binnen. Met een valschaar krijgt het raam een maximale valstand, waardoor het raam niet helemaal open kan vallen.

Verhuisramen, verhuisramen zijn dubbele ramen die naar binnen draaien. Bijzonder aan deze ramen is dat ze geen vaste tussenstijl hebben. Een van de twee ramen kan ook in de valstand worden gezet. Met deze ramen creëert u dus een grotere gevelopening dan wanneer u voor twee gewone, naar binnen draaiende ramen kiest met tussenstijl.

Uitzetraam, in de volksmond ook wel klepraam. Een uitzetraam zit bijvoorbeeld boven een deur. Stolpramen, stolpramen zijn dubbele, naar buiten draaiende ramen zonder vaste tussenstijl. Een soort verhuisramen dus, alleen draaien stolpramen naar buiten.

Taatsramen, een taatsraam heeft in het algemeen een beweegbaar deel, dat draait op een verticale as, die niet aan de rand van het beweegbare deel is geplaatst. Topswing, kenmerkend voor deze uitzet zak kantel ramen is dat deze nagenoeg 180 graden buiten de gevel gekanteld kunnen worden. Voor het schoonmaken van ramen hoeft de vensterbank dus niet leeggeruimd te worden.

Wij leveren ramen van uitstekende kwaliteit. Door het gebruik van hardhout is uw raam beter bestand tegen weersomstandigheden. 

Kozijnen.

Bent u van plan om kozijnen aan te gaan schaffen en zoekende naar een goede prijs en vooral een vakbekwame plaatsing ervan?

Kozijnen vervangen

Dan bent u bij Baas Onderhoudsbedrijf Groningen aan het juiste adres. U kunt voor alle soorten houten kozijnen bij ons terecht. Wij zijn specialist met name op het gebied van houten kozijnen. Kozijnen vormen het aanzien van uw huis. Hout heeft een warme, natuurlijke uitstraling. Bij houten kozijnen wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van hardhout (Meranti, Merbau, enz.). Deze kozijnen kennen een lange levensduur.

Kozijnen worden altijd op maat gemaakt, houten kozijnen, in verschillende uitvoeringen en kleuren, maar altijd passend bij uw woning. Wij leveren en plaatsen alle denkbare soorten houten kozijnen, van een eenvoudig kozijn met een draairaam of vast glas tot samengestelde kozijnen met afwijkende hout zwaarte, bijzondere houtsoorten of speciale profileringen.

Alle gewenste profileringen en vele detailleringen zijn mogelijk. Persoonlijke voorkeur, zoals de warme uitstraling, speelt bij de keuze voor hout meestal een grote rol. Hardhouten kozijnen kunnen worden geleverd met meerpunt sluitingen, rubberdichtingen en inbraakvrij beslag. De hardhouten kozijnen worden in de grondverf opgeleverd, maar kunnen ook in alle kleuren worden afgelakt.

Voordelen van houten kozijnen:

  • Houten kozijnen kennen relatief gezien lage prijzen.
  • Hardhouten kozijnen kennen een langere levensduur dan alle andere soorten kozijnen.
  • Houten kozijnen brengen sfeer in uw woning door de natuurlijke uitstraling.
  • Een houten kozijn is gemakkelijk zelf te onderhouden.
  • Een houten kozijn is in iedere gewenste kleur te schilderen.
  • Een houten kozijn is makkelijk te vervangen.
  • Houten kozijnen zijn van zichzelf isolerend.
  • Houten kozijnen zijn bij (inbraak)schade vaak nog te herstellen.
  • Kleine schades kunnen bij houten kozijnen gemakkelijk zelf gerepareerd worden met houtvulmiddelen.

Het zal u niet verbazen dat aan het vervangen van een of meer kozijnen veel voorbereidingen vooraf gaan.

Ramen en kozijnen zijn aangepast

Elk project is natuurlijk anders, en u heeft uw eigen specifieke wensen en eisen.

Als u nieuwe ramen en kozijnen nodig heeft gaat u naar Baas Onderhoudsbedrijf Groningen.

Tel.  06-30217978